Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

Willem Wiegmans

schilder van portretten, natuurobjecten en landschappen, beeldhouwer, glazenier, etser en ontwerper van naaldwerk en mozaïek

willem wiegmans zelfportret
Zelfportret van Willem Wiegmans

Deze website gaat over Willem Wiegmans, schilder, beeldhouwer, glazenier, etser en ontwerper, die leefde van 1892 tot 1942.

Deze informatie is verzameld door Frans Wiegmans, voormalig onderwijzer in Heemskerk en zoon van de hier genoemde Willem Wiegmans. Deze website wordt onderhouden door Paul Wiegmans, kleinzoon van Willem Wiegmans.

In de hierna volgende pagina's zijn een uitgebreide biografie te vinden en links naar afbeeldingen van een groot deel van zijn werk.

Fotogalerie : Bekijk werk van Willem Wiegmans

Kort

Willem Wiegmans (Willem Leendert) was een schilder, tekenaar, beeldhouwer en glaskunstenaar die leefde van 1892 tot 1942, geboren in Amsterdam, woonachtig in Driebergen-Rijsenburg. Hij is een vertegenwoordiger van het Symbolisme. Hij heeft diverse glas-in-loodramen gemaakt, die heden ten dage nog steeds te zien zijn in diverse kerken in Nederland, zoals bijvoorbeeld in de Sint-Jozefkerk in Hillegom. Een groot aantal van zijn werken zijn verzameld en bijeengebracht in het Drents Museum.

Een grote verzameling foto's van zijn werken en schetsen van zijn hand kun je zien in PicasaWeb. Je vindt link naar deze foto's op Disciplines.


De site werd gebouwd door Machteld Wiegmans en Paul Wiegmans.