Chili con carne Jamie Oliver
Deze is erg lekker! Zonder rijst, veel komijnzaad!
- Preptijd 15 min
- kooktijd 45 min
- porties 4
Ingredienten
- 2 uien middelgroot
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 verse rode peper
- 1 theelepel djintan (komijnzaad)
- zout naar smaak
- vers gemalen zwarte peper
- 500 g rundergehakt
- 200 g zongedroogde tomaten in olie
- 2 blikken hele tomaten
- half stokje kaneel
- 2 blikken rode kidneybonen laten uitlekken
Instructies
- Begin met het snijden van de uien en de knoflook in kleine stukken. Hierbij hoef je het niet te versnipperen maar het mag zeker wat groter.
- Zet een pan op het vuur en fruit de uien en knoflook. De uien hoeven nog niet helemaal doorbakken zijn maar al wel een klein kleurtje.
- Voeg aan dit geheel het rundergehakt toe. Rul dit bruin en gaar.
- Pureer de gedroogde tomaten. Dit moet een soort pasta worden. Voeg dit toe aan aan je pan met gehakt, ui en knoflook.
- Het is nu tijd om de tomaten in blik toe te voegen. Ook het kaneelstokje mag er bij. Laat het geheel lekkere pruttelen.
- Voeg indien nodig 1 deciliter water toe. Een beetje water later toevoegen is altijd mogelijk dus liever iets te weinig dan teveel.
- Voeg de laatste kruiden en de peper toe. Om alle smaakten goed vrij te maken laat je het nog minimaal een half uurtje pruttelen.
- Proef na het half uurtje of de smaak goed is en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Een aantal minuten voor het serveren voeg je de kidneybonen toe. Deze blijven hiervoor mooi stevig.