Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

Kip Pilav met Rijst

Benodigdheden per 5/6 personen:

  • 500/600 gram rijst
  • 500/600 gram kipfilet in blokjes
  • 5/6 kleine uitjes of 3 grote uien
  • 2 bakjes champignons
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • 2 blikken perziken en de helft van het sap
  • 2 rode paprika's
  • gemberpoeder
  • nootmuskaat
  • zout, peper, braadboter

Benodigheden voor 4 personen en snel een beetje:

  • 400 gram rijst
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 4 kleine uien of 2 grote uien
  • 1 bakje champignons
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blik perziken en meeste sap
  • 1 rode paprika
  • gemberpoeder
  • nootmuskaat
  • zout, peper, braadboter

Bereiding

Breng een grote pan warm water aan de kook. Voeg de rijst met een snufje zout toe. Breng opnieuw aan de kook, roer het geheel een keer door. Zet het vuur lager en let op de kooktijd. Is de rijst gaar dan met behulp van de vergiet de rijst afgieten. De rijst terug in de pan doen en met de deksel erop nog enige tijd laten staan.

Bestrooi de kip met een beetje zout, peper, nootmuskaat en rijkelijk met gemberpoeder en paprikapoeder. Doe 3 eetlepels braadboter in de pan, laat het licht kleuren. Voeg dan de kipblokjes toe. Bak de kip al roerend gaar. Voeg dan pas de fijn gesnipperde uien toe. Als de uien gaar zijn, dan de met een tissue schoongemaakte, in plakjes gesneden champignons toevoegen. Voeg dan de tomatenpuree, de helft van het perzikensap en de in stukjes gesneden perziken toe. Roer het geheel goed door en laat het goed warm worden. Voeg voor een knapperig accent als laatste de fijngesneden paprika toe.

Schep de rijst op een bord, serveer er de saus bij.

Eet smakelijk!

Extra: Komkommersalade

Snij de komkommer in dunne plakjes, strooi er een beetje zout en peper over, en roer er een beetje yoghurt door. Je mag/kan er ook een beetje dille (kruid) doorheen roeren. Dille vind je ook in de centrale specerijenbak.

Dit recept komt uit Patties receptenboek voor de Haute Provence-reis