Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

Hongaarse Goulash Van Rudolph

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 600 gram doorregen runderlappen
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 paprikas (rood en groen)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter Rundvleesbouillon
  • 2 theelepels tijm
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 250 gram sperziebonen

Tijd: Langer dan 2 uur

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.

Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.

Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.

Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.

Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.

Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.

Voeg de tijm toe.

Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Serveertips

Lekker met rijst