Sikkepitje.nl

Sikkepitje.nl

this private cloud

Gado Gado

afgeleid van Gado gado en tips van Ronald Maat

Ingredienten

  • 5 eieren, hardgekookt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kemirienoten
  • 2 theelepels ketoembar = koriander
  • 1 theelepel djinten = komijn
  • 1 theelepel laos (kruid lijkt op gember)
  • 1 theelepel djahe = gemberpoeder
  • (bruine) suiker
  • 2 theelepels sambal oelek
  • trassie
  • 1/8 plak santen of klappersap
  • bouillonpoeder naar smaak
  • ketjap manis naar smaak
  • 1 pot pindakaas
  • 1 spitskool
  • 400 gram sperzieboontjes
  • 200 gram taugeh
  • eventueel wortel
  • eventueel komkommer
  • 200 g tempeh of tofu (Deen heeft geen tempeh)
  • 1 zakje kroepoek of emping
  • 1 eetlepel assemwater = tamarinde

Bereiding

1

Kook de 5 eieren gedurende 5 minuten hard

2

Maak in de vijzel een boemboe van ui, knoflook, kemirienoten, ketoembar, djinten, laos, djahe, sambal en (bruine) suiker en een peper of schep sambal. Eventueel trassie. Laat de boemboe heel goed gaar worden en blus met assemwater.

Voeg santen of klappersap toe. Voeg pindakaas toe maar doe op 2 delen pindakaas 3 delen water om het vloeibaar te maken. Voeg bouillonpoeder en (zoute) ketjap naar smaak toe.

3

Snijd tempeh in plakjes of reepjes. Maak een marinade met ketjap, knoflook, sambal en gember. Laat de tempeh een half uurtje staan in marinade. Bak het vervolgens op een niet te hoog vuur knapperig.

4

Snij en was de groenten. Kook de groenten beetgaar. Voeg de taugeh toe in de laatste 2 minuten.

Serveren

Groenten op bord, pindasaus eroverheen. Garneer met partjes of plakjes ei en kroepoek aan de rand van het bord.